UPM Metsä tukee yleisurheilun nuorten EM-kilpailuja Espoossa – yhteisenä tavoitteena kestävä tulevaisuus

UPM Metsä on Espoossa 13.–16.7.2023 järjestettävien yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen pääyhteistyökumppani. Kumppanuuden perustana ovat yhdessä jaettavat arvot ja vastuullisuustavoitteet UPM Metsän ja kisaorganisaation kesken.

Kisojen yksi tärkeimmistä tavoitteista on järjestää kestävän kehityksen mukainen, ympäristöystävällinen kilpailutapahtuma sekä nostaa esille tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. UPM on mukana monissa yhteisöhankkeissa, jotka tukevat kestävää kehitystä ja edistävät ympäröivien yhteisöjen taloudellista ja henkistä hyvinvointia.

– Olemme iloisia ja ennen kaikkea ylpeitä siitä, että UPM Metsä saatiin mukaan kumppaniksi nuorten EM-kilpailuihin. Uskomme että strategisen tason kumppanuus ilmastonmuutoksen torjunnassa on myös kisoissa urheileville nuorille tärkeä asia”, kertoo EM-kilpailuiden myyntipäällikkö Harri Hollo tärkeästä teemasta.

– Yhteistyökumppanuutemme rakentuu hyvälle perustalle, sillä ilmaston muutoksen torjuminen ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen ovat niin UPM:n, Espoon kaupungin kuin kisaorganisaationkin keskeisiä tavoitteita ja arvoja. Olemme UPM:llä sitoutuneet ilmastopositiiviseen metsätalouteen ja lisäämään monimuotoisuutta metsissämme. Lisäksi voimme tässä yhteistyössä kannustaa nuoria liikkumaan, harrastamaan ja samalla huolehtimaan luonnosta”, sanoo sidosryhmäsuhdejohtaja Sami Oksa UPM Metsältä.

– Espoon kaupunki haluaa pitää huolta luonnon monimuotoisuudesta ja saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä. Myös tapahtumien järjestämisessä pyrimme vastuulliseen toimintaan ja hillitsemään ilmastonmuutosta. Tärkeä viesti luonnon huomioimisesta on idea siitä, että mitalistit saavat palkintojen jaossa omat puuntaimet, jotka istutetaan kasvamaan espoolaiseen maaperään”, kertoo liikuntajohtaja Martti Merra Espoon kaupungilta.

Kumppanuus näkyy kisoissa monella tavalla, ja yhteistyö huipentuu kisojen aikana lehtipuiden taimien istuttamiseen Leppävaaran urheilupuiston lähimetsiin. Taimien istutukseen voi osallistua myös osa pääsylipun ostaneista katsojista. Lehtipuiden lisääminen metsissä parantaa puuston kasvua, luonnon monimuotoisuutta ja ilmastokestävyyttä.

Istutus on konkreettinen teko, jolla UPM, kisaorganisaatio ja Espoo haluavat kertoa ihmisille ympäri Eurooppaa, että metsät ovat keskeinen ratkaisu globaalissa ilmastokriisissä ja kiihtyvän luontokadon pysäyttämisessä ja että Suomen metsät tuottavat vastuullisesti uusiutuvaa raaka-ainetta maailman kasvavaan tarpeeseen. Suomalainen metsätalous ei aiheuta metsäkatoa. Suomessa metsät kasvavat aina enemmän kuin niitä käytetään.

Yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut järjestetään 13.–16.7.2023 Leppävaaran stadionilla Espoossa. Kisoihin odotetaan 1 100 urheilijaa ja tuhansia katsojia yli 50 maasta.