Vapaaehtoishaku on päättynyt. Ilmoittautuneille on vahvistettu tehtävät sähköpostitse. Lisätietoja volunteers@espoo2023.fi

Vapaaehtoiseksi

2023 yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut käydään Espoon Leppävaarassa 13.-16.7.2023 – huomioi, että maantiekävelyt käydään jo keskiviikkona 12.7. alkuillasta.

Kisaorganisaatio etsii noin 500 vapaaehtoista erilaisiin kilpailu- ja tapahtuma toteutuksen tehtäviin.

2023 YLEISURHEILUN ALLE 23-VUOTIAIDEN EM-KILPAILUJEN VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT

Alta löytyvät tapahtumassa tarvittavat vapaaehtoistehtävät ja niiden tehtävänkuvaukset. Tehtävät on jaettu osa-alueittain kilpailun järjestelyjen, rakentamisen, tapahtuman tukipalvelujen, asiakas- ja VIP-palvelujen, viestinnän ja mediapalvelujen sekä turvallisuus- ja kuljetuspalveluiden tehtäviin.

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua koko tapahtuman ajalle tai lyhyemmäksi aikaa. 

Vapaaehtoinen saa kisa-asukokonaisuuden(pieni omavastuuosuus) ja todistuksen suoritetuista tehtävistä. Lisäksi hän saa ruokailun, mikäli työpäivän pituus on enemmän kuin 5 tuntia.

Jos sydämesi sykkii yleisurheilutapahtumille, tutustu ja hae mukaan kisatiimiin!

Suomisportin käyttö edellyttää henkilökohtaisen Sporttitilin ja Sportti-ID-numero. Saat tilin ja id-numeron luotua ensimmäisellä kerralla ilmoittautuessasi Suomisportin kautta mihin tahansa tapahtumaan, seuran ryhmään tai ostaessasi esimerkiksi kilpailulisenssin. Voit myös luoda oman tilin www.suomisport.fi –sivulta kohdassa ”Kirjaudu”. Oman Sporttitilisi kautta voit hallinnoida omia sekä tiliisi liitettyjen huollettavien asioita tietoturvallisesti ja reaaliajassa. Suomisporttia voi käyttää puhelin sovelluksessa tai selainversiossa tietokoneella. Samalta sporttitililtä löytyvät omat tiedot, huollettavien tiedot, lajista ja seurasta riippumatta! 
 
Suosittelemme lataamaan sovelluksen puhelimeen, koska kilpailuorganisaatio tulee viestimään tapahtumaan liittyviä asioita sovelluksen kautta. Lataa sovellus omasta sovelluskaupastasi. 

 

KILPAILUTOIMINNOT

TIC / Kilpailutoimisto
Ottaa vastaan urheilijoiden ja viestijoukkueiden varmistukset kisoihin, huolehtivat protestien käsittelystä. Hallitset sujuvasti niin suomen kuin englannin kielen. Muu kielitaito lasketaan eduksi.

Call room
Toimitsijat valvovat kilpailijoiden siirtymistä lämmittelyalueelta kilpailuareenalle. He varmistavat CR:ssa, että kilpailijat ja heidän varusteensa tarkistetaan ja ovat sääntöjen mukaiset ennen kilpailualueelle siirtymistä, ja että urheilijat johdetaan aikataulun mukaisesti kilpailupaikalle. Hallitset sujuvasti niin suomen kuin englannin kielen. Muu kielitaito lasketaan eduksi.

Kilpailutoiminta / Kenttälajit ja juoksut
Sisältää eritasoisia tehtäviä välineen palautuksessa, riman nostossa, hiekan tasoituksessa, ratavalvonnassa, aitojen laitossa jne jne.  Toimitsijat hoitavat sekä kenttälajien että juoksujen läpiviennin tiimityöskentelynä, jota ohjaa jokaisessa lajissa erikseen nimetty lajijohtaja. Hyvän toimitsijan ominaisuudet ovat terve maalaisjärki ja yleinen tahdikkuus, tarkka keskittyminen omaan tehtävään. Stadionin sisäkentällä toimivilla tuomareilla tulee olla vähintään 2-tason tuomarikortti suoritettuna tai pitkäaikainen kokemus toimitsijatehtävistä kilpailuissa. Jos sinulla ei ole vielä 2-tason tuomarikorttia, tulemme pitämään maalis-toukokuussa tämän tuomarikurssin kaikille halukkaille – koulutukset ovat 28.3. klo 17-> ja 3.5. klo 17->. Koulutukset pidetään Teams-pohjaisina, ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköposti osoitteeseen competition@espoo2023.fi.

Tulospalvelu / Pöytäkirja-lähetit
Tulospalvelussa syötetään tulokset tulospalvelu ohjelmaan pöytäkirjojen mukaan, tarkistetaan, että tulokset maalikameralta ovat saapuneet. Pöytäkirja-lähetit huolehtivat pöytäkirjojen, lähtölistojen ja tulosten kopioinnista ja toimittamisesta oikeisiin paikkoihin.

Välineiden tarkastajat
Varmistavat, että kilpailijat tuovat välineet ajallaan tarkistukseen, tarkistavat  kilpailijoiden tuomien välineiden sääntöjen mukaisuuden, tekevät tarvittavat merkinnät tarkoitettuihin välineisiin sekä tarkistusraportit. Varmistat, että oikeat välineet menevät ajallaan oikealle laji paikalle. Välineet luovutetaan urheilijalle takaisin kilpailun jälkeen tarkastuspisteellä. Hallitset sujuvasti niin suomen kuin englannin kielen. Muu kielitaito lasketaan eduksi

Erityistä: Ikärajat: 18-70 (ohjeelliset ikärajat, näistä joustetaan tehtäväkohtaisesti). Korinkantajat alaikäraja 10v, lähetit alaikäraja 15v.
Kielitaito: Ei pakollinen, mutta on avuksi.

Korinkantajat
Korinkantajien tehtäviin kuuluu toimittaa urheilijoiden varusteet lähtöpaikalta maalialueelle. Tähän tehtävään haetaan erityisesti reippaita nuoria urheilijoita (alaikäraja 10 v.).

ILMOITTAUDU KILPAILUTOIMINTOIHIN

LOGISTIIKKA

Kuljetukset

Kuljetustehtäviin kuuluu EM-kilpailujen virallisten toimijoiden ja vieraiden kuljettaminen kisahotellien ja stadionin välillä kisaorganisaation varaamilla autoilla sekä ajojen järjestely kuljetustoimistossa. Eduksi katsotaan paikallistuntemus.

Erityistä: Tehtävä vaatii ajokortin, ja mielellään ajokokemusta vähintään 2 vuotta.

Majoitus ja kahviot

Hotelli-info
Virallisissa kisahotellissa majoittuvat kisojen kotimaiset ja kansainväliset urheilijavieraat sekä joukkeiden jäsenet. Hotelli-info opastaa kisoihin ja kaupunkeihin liittyvissä kysymyksissä. Tehtävä vaatii hyvää organisointikykyä ja vuorovaikutustaitoa sekä kisakaupunkien tuntemusta ja kielitaitoa.

Kahviomyynti
Kahvio tehtäviin kuuluu myyntiä ja myytävien tuotteiden valmistelua. Voimassaoleva hygieniapassi on suotavaa tässä tehtävässä.

Muu logistiikka

Tekninen tuki
Vastaa kilpailutilojen tekniikan toiminnasta, ICT-toiminnoista ja kaapeloinnista yhteistyössä kaupungin kanssa.

Harjoituskenttä
Otaniemen harjoituskentälle tarvitaan henkilöitä varmistamaan kentän toiminta, välineiden saatavuus ja tilojen yleinen toimivuus. Varmistavat myös, jos kentällä lajikohtaisia harjoitusvuoroja, esim. pitkät heitot, niin paikalle ei ole muita urheilijoita.

Rakentaminen
Tehtäviä ovat mm. rakentaminen, somistus, kyltitys ja purkaminen. Tehtävät vaativat reipasta, toimeen tarttuvaa asennetta ja kädentaitoja. Ennen tapahtumia rakennetaan mainosaitoja, palkintokorokkeita ja eri alueita urheilijoille. Rakentamisen vastuulla on myös rakenteiden purku kisojen jälkeen.

ILMOITTAUDU LOGISTIIKAN TEHTÄVIIN

HALLINTO 

Turvallisuus ja liikenteenohjaus
Tehtäviä ovat mm. tapahtuman kulunvalvonta ja turvallisuus. Ymmärrät turvallisuuden ja ohjeistuksen merkityksen tapahtuman sujuvuuden ja asiakkaan viihtyvyyden kannalta. Olet asiakaspalveluhenkinen, kielitaitoinen ja sinulla on reipas asenne.

Järjestyksenvalvonnan tehtävät vaativat hyvää tilannetajua ja ohjeiden noudattamista. Järjestyksenvalvojakortti ja aiempi kokemus on eduksi, mutta ei pakollinen.

Liikenteenohjauksen järjestyksenvalvojat ohjaavat liikennettä ja valvovat alueelle saapuvien kulkuneuvojen kulkulupia.

Yleisöohjaus
Yleisöohjaajat opastavat yleisöä oikeilla paikoille ja auttavat yleisöä mahdollisissa kysymyksissä.

Joukkuepalvelut
Joukkue-attaseat: Riippuen joukkueiden koosta, on sillä joko oma attasea tai jakaa sen toisten joukkueiden kanssa. Attasea on periaatteessa koko päivän joukkueen saatavilla valmiina auttamaan kaikissa kysymyksissä, mitä joukkueen toimesta esitetään – jokaiseen kysymykseen etsitään vastaus, joka ei ole “En tiedä” vaan aina vähintään “En nyt tiedä, mutta otan selvää ja palaan”. Attaseat voivat saada joukkueilta mitä erilaisimpia toiveita asioiden toteutuksesta, ja niissä tulee olla tarkkana, ettei lupaa mahdottomia. Hyvä yleisurheilun ja PK-seudun tuntemus tärkeä taito, kielitaito vähintään suomi ja englanti.

Akkreditointi
Akkreditointikeskus palvelee kisojen virallisia osallistujia ja kutsuvieraita kulkulupa asioissa. Tehtävät sisältävät mm. asiakaspalvelua sekä akkreditointikorttien tulostusta. Tehtävä vaatii tarkkuutta sekä asiakaspalvelu- ja kielitaitoa.

Vapaaehtoiskeskus
Keskus, jossa vapaaehtoiset otetaan vastaan, jaetaan vaatteet, ja hoidetaan kaikki vapaaehtoisille liittyvä viestintä kisojen aikana. Vapaaehtoiskeskus toimii myös vapaaehtoisten lepo- ja kokoontumispaikkana. Huolehdit siitä, että vapaaehtoisilla on ennen kisoja ja kisojen aikana hyvä olla. Tehtäviin kuuluu esimerkiksi vapaaehtoisten varusteiden ja ruokailujen koordinointia sekä vapaaehtoisten tilojen ylläpitoa (tarjoilujen täydentämistä, kahvinkeittoa, tilojen siistimistä). Tehtävä vaatii aktiivisuutta ja positiivista asennetta.

ILMOITTAUDU HALLINNON TEHTÄVIIN

MARKKINOINTI

Sponsors & Promotion
Yhteistyökumppaneiden sopimuksen mukaisten asioiden toteutusta, mm. esitteiden jakoa, esittelypisteiden rakennus ja miehitys, tms muut toiminnat.

Lipunmyynti
Lipunmyyjät myyvät lippuja sisäänkäynneillä ja jakavat noutolippuja VIP- ja kutsuvieraille. Tehtävä vaatii erinomaista asiakaspalveluasennetta ja paineensietokykyä ajoittain hektisessä ympäristössä sekä sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa. 

Tapahtumatori
Yhteistyökumppaneiden pisteiden sekä kisajärjestäjän omien pisteiden miehitys ja mahdollinen myyntitoiminta. Hallitset sujuvasti niin suomen kuin englannin kielen. Muu kielitaito lasketaan eduksi.

ILMOITTAUDU MARKKINOINNIN TEHTÄVIIN

PALKINTOJENJAKO & VIP-VIERAAT

Palkintojenjako / Ceremonies & awards
Ohjaa ja avustaa palkintojenjakoon liittyvissä tehtävissä. Hallitset sujuvasti niin suomen kuin englannin kielen. Muu kielitaito lasketaan eduksi.

VIP-vieraat
VIP-vapaaehtoisten tehtäviin kuuluu VIP-alueen toimintojen sujuvuudesta huolehtiminen ja vieraiden ohjeistus. VIP-alueen tulee pysyä siistinä ja vapaaehtoiset avustavat tarvittaessa VIP-palveluiden tuottajia. Näissä tehtävissä pääset loistamaan, mikäli omaat erinomaisen asiakaspalvelu- ja kielitaidon sekä suomalaisten, että kansainvälisten kisavieraiden parissa. Hallitset sujuvasti niin suomen kuin englannin kielen. Muu kielitaito lasketaan eduksi.

Erityistä: Olet vähintään 18-vuotias.

Avajaiset ja Päättäjäiset
Haemme myös vapaaehtoisia erilaisiin tukitoimiin avajaisiin ja päättäjäisiin.

ILMOITTAUDU SEREMONIAT / VIP TEHTÄVIIN

MEDIA & VIESTINTÄ

Lehdistökeskuksen päällikkö

Vastaa lehdistö keskuksesta, jota käyttävät toimittajat ja valokuvaajat. Lehdistökeskus aukea 2 päivää ennen ensimmäistä kilpailupäivää ja on kilpailupäivinä auki 2 tuntia ennen päivän ensimmäistä lajia ja ainakin 3 tuntia viimeisen lajin päättymisen jälkeen.

Lehdistökeskuksen päällikkö tarvitsee 1-2 apulaista, joiden kanssa hän katsoo, että lehdistökeskuksen Help desk toimii tai keskuksesta löytyy medialle kaikki tarpeellinen tieto.  Vaatii hyvää järjestelykykyä ja englannin kielen taitoa.

Mixed Zone -vastaava

Mixed zone on yleisurheilukilpailussa paikka, jossa media ja urheilijat kohtaavat, kun urheilija päättää kilpailun. Mixed Zonella tehdään tv- ja muut mediahaastattelut. Mixed Zonen vastaava varmistaa 1-2 apurin kanssa, että toimintaa Mixed Zonella on sujuvaa.

Flash quotes -tiimi

Flash quotes -tiimi työskentelee Mixed Zonella ja kerää nopeat haastattelut finaalien voittajilta ja lähettää EA:n julkaistavaksi. Tiimissä tarvitaan englannin kielen taidon lisäksi, ainakin espanjaa ja saksaa puhuva. Yleisurheilusanaston tuntemus on eduksi, samoin kokemus toimittajan työstä.

Valokuvaajien päällikön apurit

1-2 henkilöä kisojen valokuvaajien päällikön apuriksi

Media-avustajat

Media-avustajat tekevät median edustajien ohjaamista mm. kisoissa toimivilla toimittajilla on tarvittavat tiedot kuten WiFi-tunnukset, lähtölistat ja tulokset käytettävissään ja mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisemista. Tehtävät vaativat asiakaspalvelu- ja kielitaitoa. Hakijan tulee ymmärtää tapahtumassa työskentelevän median tarpeet. Osaathan vähintään suomea ja englantia, muusta kielitaidosta on hyötyä.

Sometiimi

Sometiimi avustaa tapahtumien sosiaalisen median päivityksessä. Tehtävä vaatii erinomaista sosiaalisen median sovellusten hallintaa, tarkkuutta, huomion kiinnittämistä yksityiskohtiin ja hyvää suomen ja englannin kielen kirjallista ilmaisua.

ILMOITTAUDU MEDIA/VIESTINTÄTEHTÄVIIN

LÄÄKINTÄPALVELUT

Ensiapu
Ensiapu varmistaa, että loukkaantunut urheilija saa avun mahdollisimman nopeasti ja arvion vamman jatkohoidon tarpeesta. Yleisemmin paikkaamme pieniä naarmuja, hoidamme venähdyksiä ja huolehdimme nesteytyksestä. Ensiaputiimin tehtäviä on kilpailukentällä Leppävaarassa sekä harjoituskentällä Otaniemessä.

EM-kilpailun ensiaputiimin tehtäviin haetaan:

– henkilöitä, joilla on voimassa oleva EA2 tai vastaava ensiavun jatkokurssi ja kokemusta päivystystehtävistä urheilutapahtumissa
– eri erikoisalojen lääkäreitä, sairaanhoitajia, ensihoitajia, lähihoitajia, fysioterapeutteja sekä ensivasteita
– tehtävässä vaaditaan yli 18-vuoden ikää.

Ensiaputoimintaa koordinoi Suomen Johanniittain apu ry www.johanniitat.fi

Antidoping-avustus
Antidoping-avustajat saattavat urheilijat doping-testaukseen. Tehtävä edellyttää englannin kielen taitoa, myös muu kielitaito katsotaan eduksi. Tehtävässä vaaditaan yli 18-vuoden ikää.

ILMOITTAUDU LÄÄKINTÄPALVELUUN

AVOIN HAKEMUS

Etkö oikein vielä tiedä mihin tehtävään hakisit, mutta haluat olla kuitenkin mukana? Jätä avoin hakemus, ja kerro hieman itsestäsi ja aiemmasta kokemuksesta vastaavissa tapahtumissa.
ILMOITTAUDU AVOIMELLA HAKEMUKSELLA