EM-kilpailuissa toimii 500 vapaaehtoista – kuin pieni perhe

Yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa toimii 500 vapaaehtoista erinäköisissä tehtävissä kilpailujärjestelyssä, rakentamisessa, tapahtuman tukipalveluissa, asiakas- ja VIP-palveluissa, viestinnässä, mediapalveluissa sekä turvallisuus- ja kuljetuspalveluissa.

Kisojen vapaaehtoispäällikkö Anu Flink kertoi, että ihmiset ovat olleet todella avuliaita ja iloisia läpi kisojen. Vaikka vuoroja on ollut aamusta iltamyöhään, kaikilla on ollut positiivinen asenne.

– Se saattaa vällillä unohtua, kuinka monipuolisesti tarvitaan ihmisiä erilaisiin toimenkuviin. On ollut mahtavaa tarjota tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin, Anu kertoo.

– Sain itse paljon oman urheilu-uran aikana, joten nyt on kiva antaa takaisin urheilulle.

Lähes koko Haapasen perhe oli mukana EM-kisoissa vapaaehtoisena. Kuvassa vasemmalta Tiina, Jenni ja Tommi.

Haapaset urakoivat kisoissa lähes koko perheen voimin

Tiina Haapanen, Jenni Haapanen ja Tommi Haapanen tulivat vapaaehtoiseksi kisoihin lähes koko perheen voimin. Koko perhe totesi, että tulisivat ehdottomasti uudelleenkin.

– Jennin harrastuksen kautta päädyttiin kisoihin. Tämä on vähän tämmöinen perheharrastus meille, Tommi kertoo.

– On ollut mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu kulisseissa ja mitä tällaisten kisojen tekeminen vaatii, millaisia rooleja on sekä mitä tehdään ennen kisoja, kisojen aikana ja jälkeen. Kuinka iso porukka vaaditaan kisojen tekemiseen ja miten tiivisti kaikki ovat mukana tekemässä, Tiina Haapanen kuvailee.

– Päätettiin syksyllä antaa kisoille pari viikkoa kesälomasta. Työt unohtuivat ihan heti, kun tultiin tänne. On ollut kiva viettää kesälomaa täällä.

Kun kysyttiin parasta muistoa kisoista, Jenni näytti ylpeänä kisalippistään, johon hän oli kerännyt urheilijoiden nimikirjoituksia.

– Kisoista jäänyt useampi urheilija mieleen, ketä varmasti seurataan vielä pitkään kisojenkin jälkeenkin, Jenni ja Tommi toteavat yhtä aikaa.

Sture Lindforsille vapaaehtoistyö maistuu

Vapaaehtoisten joukkoon mahtuu niin konkareita, kuin ensikertalaisiakin. Sture Lindforsille kisat eivät ole ensimmäiset laatuaan. Ensimmäiset kilpailut ovat vuodelta -82 ja matkan varrelle on mahtunut erilaisia tehtäviä ja kilpailuja – myös Torinon Olympialaiset.

– Kuljetuspalveluita olen hoitanut vuodesta 2005. Kuljettajaryhmä on ihan uskomaton. Välillä kun ollaan väsyneitä niin vitsi lentää, Sture nauraa.

– Hyvä porukka on se, mikä tänne vetää aina uudelleen. Kuin pieni perhe.

Emilia Joensuu