Kisajärjestelyt aikataulussa – lipunmyynti alkaa helmikuussa

Espoon Leppävaaran stadionilla käytävien yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen järjestelyt etenevät aikataulussa. Espoossa kilpaillaan 13.-16.heinäkuuta 2023.

– Vapaaehtoisten haku on käynnissä ja yksityiskohtaisia suunnitelmia eri kilpailutoimintojen osa-alueista viimeistellään. Ensimmäinen versio aikataulussa julkistetaan tammikuussa ja lipunmyynti alkaa helmikuussa, kertoo kilpailunjohtaja Harri Lammi.

Espoossa nähdään kesällä tasokas katsaus eurooppalaisen huipputason yleisurheilun nuoreen kaartiin. Suomella on ennakkoarvioiden mukaan kilpailussa erittäin tasokas joukkue.

– Kaikkiaan Espoossa kilpailee noin 1100 urheilijaa. Urheilijoita on paikalla liki kaikista Euroopan maista. Kun mukaan lasketaan joukkueiden henkilöstö, paikalle on tulossa noin 1600 joukkueiden jäsentä, Lammi kertoo.

Hae nyt vapaaehtoiseksi – katso millaisia tehtäviä on tarjolla

Kisojen vapaaehtoishaku on ollut käynnissä syksystä lähtien. Tarjolla on monenlaisia mielenkiintoisia tehtäviä EM-kilpailun kansainvälisessä miljöössä. Tarkempaa tietoa ja ohjeet ilmoittautumiseen löydät täältä: https://espoo2023.fi/vapaaehtoiseksi/

– Vapaaehtoisia kilpailussa tarvitaan noin 500, joten vaikka ilmoittautumisia on tullut tasaista tahtia, mukaan mahtuu hyvin, eli kannattaa olla yhteydessä, Lammi sanoo.

Myös Espoon kisojen ulkoiset puitteet valmistuvat hyvää vauhtia: Leppävaaran stadionin remontti on edennyt aikataulussa ja on valmis keväällä. Leppävaaran urheilupuistoon nouseva Kameleonten-liikuntahalli otetaan käyttöön kesällä 2023. Hallin valmistumista voi seurata katsomalla kuvia tästä linkistä: https://photos.app.goo.gl/marUY7R7LLaDtFGc8

Kameleonten-liikuntahalliin tulee monenlaista liikuntatilaa. Yleisurheilijoille hallissa on 4500 neliön yleisurheilusali, jossa on 200 metrin kiertävä juoksurata. Hallissa on myös kolme palloilukenttää, kaksi koripallokenttää puulattialla, telinevoimistelusali kolmessa lohkossa ja kuntosali.