Kokenut tapahtumaosaaja Hanne Pirkola Espoon nuorten EM-kisojen pääsihteeriksi

Hanne Pirkola aloittaa helmikuun alussa yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuiden pääsihteerinä. Euroopan mestaruuksista kilpaillaan 13.-16. heinäkuuta Espoossa.

Helsingissä asuvalla Pirkolalla on monipuolinen kokemus erilaisten tapahtumien järjestelytehtävistä. Erityisen lähellä Pirkolan sydäntä ovat urheilutapahtumat.

Espoon EM-kilpailuiden pääsihteeriksi Pirkola tulee äitiyslomalta. Perheen esikoinen syntyi toukokuussa.

– Tosi innolla olen tätä työtä aloittamassa. En ajatellut, että palaisin työelämään vielä helmikuussa. Mutta mieli muuttui, kun työ kuulosti niin kiinnostavalta. Ja tuli hyvä fiilis, kun tapasin kisaorganisaatiota, Pirkola kertoo.

Pirkola, 38, on lähtöisin Ylivieskasta, josta koripalloharrastus toi hänet ensin lukioon Tampereelle ja vei sitten vuodeksi yliopistoon Yhdysvaltoihin. Sittemmin Pirkola on perehtynyt tapahtumien järjestelyihin Suomessa ja Yhdysvalloissa, missä hän työskenteli tapahtumamarkkinointiyrityksessä ja urheilutapahtumissa ja suoritti Sports Management -maisteritutkinnon.

Jalkapallomaaotteluiden parista salibandyn MM-kisojen tekijäksi

Tapahtuma-alan kokemusta Pirkola on viime vuosina ammentanut tapahtumamanagerina Palloliitossa ja tapahtumajohtajana salibandyn miesten MM-kilpailuissa, jotka pelattiin Helsingissä 2021. Palloliitossa Pirkolan vastuulla olivat muun muassa naisten jalkapallomaaottelut.

– Salibandyprojekti oli tosi iso hanke, jota tehtiin pitkällä aikavälillä 4-5 hengen vakituisen kisaorganisaation voimin. Sen aikana näki ja koki aika paljon. Olen sen jäljiltä luottavainen, että Espoon EM-kilpailut tulevat olemaan hyvä ja onnistunut tapahtuma, Pirkola vakuuttaa.

Pirkola kuvaa itseään energiseksi ja aikaansaavaksi ja tunnustautuu innokkaaksi urheilun ystäväksi. Yleisurheiluun Pirkola kertoo tutustuneensa lähinnä penkkiurheilijana television äärellä, mutta odottaa nyt innolla lajin syventäviä opintoja EM-kilpailuja rakentaessa.

– Mitä olen kuullut, kisoja on rakentamassa tosi hyvä porukka, joten se ei huoleta, ettei itselläni ole yleisurheilukokemusta. Tämä on hieno tilaisuus päästä lajiin sisälle, Pirkola sanoo.

Urheilukilpailu ja koko perheen ulkoilmatapahtuma

Yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut kokoavat Espoon Leppävaaran stadionille yhteensä noin 1100 yleisurheilijaa. Heitä on liki kaikista Euroopan maista. Tilastojen valossa Suomi tuo kilpailuun erittäin tasokkaan joukkueen, joten penkkiurheilijoille riittää kannustettavaa.

Pirkola uskoo yleisön löytävän tiensä Leppävaaran stadionille ja katsomoihin.

– Elämykset ja tapahtumat kiinnostavat ihmisiä varsinkin tällaisena aikana, kun on juuri palattu takaisin normaalielämään koronan jälkeen, Pirkola sanoo.

– Minua itseänikin kiehtoo tällainen heinäkuinen koko perheen ulkoilmatapahtuma, jonne tullaan viettämään aikaa ja seuraamaan urheilua.

EM-kilpailuiden järjestelyiden haasteet ovat Pirkolan mukaan taloudessa.

– Talouspuoli vaatii huomioita ja sitä tullaan tietysti miettimään, Pirkola sanoo.