Pakarinen toivotti EM-kisavieraat tervetulleeksi Espooseen – tasavallan presidentti Sauli Niinistö kisojen suojelijana

Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtaja Riikka Pakarinen avasi yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut Espoossa torstaina ja toivotti urheilijat, joukkueiden jäsenet ja katsojat tervetulleeksi.

– Te eurooppalaiset nuoret huiput edustatta ikäluokkaanne ja kansakuntaanne. Olette tehneet työtä satoja ja satoja tunteja. Kyyneleitä ilon ja pettymyksen on välillä ehkä vuodatettu. Nyt on kuitenkin kauan odotettu juhlahetki. Upeaa, että olette täällä, Pakarinen sanoi.

– Yleisurheilu on meille ollut aina yksi rakkaista kansallislajeistamme. On sanottu, että Suomi juostiin maailman kartalle. Tämä sanonta sai alkunsa Tukholmasta 1912. Nuo tapahtumat heijastelevat suomalaista tahtotilaa ja sitä henkeä.

– Tuolloin 1912 kisojen avajaisissa suomalaiset kantoivat pahvipalalle tekstattua FINLAND-kylttiä seipään nenässä, ja toivat kisoista tuliaisinaan yhteensä 9 kultamitalia, 8 hopeaa ja 9 pronssia. Yleisurheilu on sydämissämme ja vahvasti identiteetissämme.

Niinistö kisojen suojelijana

Espoon Leppävaaran stadionilla torstaista sunnuntaihin kestäviin kisoihin osallistuu yhteensä noin 1100 urheilijaa 40 eri maasta. Kilpailun suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.